1958

1958 Giacomo Conterno Barolo Riserva
E smakte 19.10.2013:
Svakt grumset, dyp rød med oransjestikk. Floral, søtlig nese med roseblader, og dyp kirsebærfrukt. Hint av rosin. Dyp, frisk og fyldig, bløt frukt med preg av røde bær. Bra intensitet. Frisk syre. Stramme, tørre tanniner. Flott lengde med mild sødme og innslag av brente toner.
93 P

1958 Giuseppe Rinaldi Barolo
E smakte 19.10.2013:
Klar, lakserød. Lett sursøt nese med innslag av rosin, kamfer og tranebær. Klar, men noe varmeskadet frukt med preg av rosin. Høy sødme samtidig som frukten git lett bitre toner av appelsinskall. Frisk syre. Tørrende tanniner i utgang. Flott lengde, , men også her tydelig innslag av rosin. Til dels innsmigrende, men ikke optimal flaske.
87 P

1958 Giacomo Borgogno & Figli Barolo Riserva
E smakte 17.08.2012:
Klar, gyllen oransjebrun. 3 mm klar menisk. 4 cm fyll og kork i god stand. På nese; tørkede, syrlige kirsebær, sherry/ox, iste, rosin, søt tobakk og et svakt vaniljestikk med en tanke kokos. Gir også aromaer som kan minne om cocktailbær. Med tid i glasset går vinen fra å gi et svakt rosinpreg til å nærme seg portvin på nese og i ettersmak. Bløt i munnen, med en sursøt og noe hul frukt. Virker mer balansert etter noen timer på åpen flaske, og etter hvert som konsentrasjonen av tørrstoff øker nedover i flasken. (vertikal lagring) Sherrypreget havner da også mer i bakgrunnen av smaksbildet. Avbitte, finstøvete tanniner. Sursøt finish. Muligens 87 P på sitt beste denne; men skulle gjerne prøvd en bedre flaske. (NR)
0 P

Custom Tables Plugin 05a1a29bdcae7b12229e651a9fd48b11

Legg igjen en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: